Γρανίτα καρπούζι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά

0
63
granita-karpouzi

Η γρανίτα καρπούζι είναι ότι καλύτερο για το καλοκαίρι, αν θες να πιείς κάτι δροσερό και χωρίς πολλές θερμίδες.

Το καρπούζι αυτή την εποχή υπάρχει και αντί να το φας σε φέτα μπορείς να το παγώσεις και να το πιείς.

Μάλιστα, μπορείς να ρίξεις μέσα και λίγο βότκα ή τεκίλα και να το απολαύσεις είτε μόνη σου είτε με την παρέα σου.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη καστανή
800 γρ. καρπούζι καθαρισμένο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
Φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.

Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.

Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.

Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.

Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.