Συνταγή για εύκολη και νόστιμη μαγειρίτσα

0
169

Η μαγειρίτσα είναι το παραδοσιακό φαγητό για την ημέρα της Ανάστασης. Μετά από την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και τη θεία κοινωνία της Αναστάσεως, η μαγειρίτσα είναι το πρώτο φαγητό με κρέας που τρώμε.

Πρόκειται για ένα φαγητό που όλοι περιμένουν να φάνε μετά την Ανάσταση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Η προετοιμασία της ξεκινάει από νωρίς το πρωί, αφού θέλει αρκετή ώρα βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Ωστόσο, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για να μην περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα σας.

Υλικά

1 κιλό συκωταριά αρνίσια

3 μαρούλια ψιλοκομμένα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτάλι της σούπας βούτυρο γάλακτος

50ml λευκό κρασί

1 κύβο κότας ή λαχανικών

1,5 λίτρο νερό

1/3 φλιτζανιού ρύζι γλασέ, καρολίνα ή νυχάκι

2 λεμόνια στυμμένα

2 αβγά

Εκτέλεση

Βάζουμε πολύ νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και όταν βράσει, ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά και την αφήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε τη συκωταριά, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια, την αφήνουμε στην άκρη και πετάμε το όλο νερό.

Στην ίδια (άδεια πια κατσαρόλα) ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομματάκια της συκωταριάς και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Μετά ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο, λίγο νερό συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθούν και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Κατεβάζουμε τη μαγειρίτσα από τη φωτιά και ετοιμαζόμαστε και το πιο σημαντικό βήμα. Το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά και τον χυμό λεμονιών σε ένα μπολ. Μετά με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε με το ένα χέρι 1 κουταλιά ζουμί από τη μαγειρίτσα μας, και τη ρίχνουμε στο μπολ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς με το άλλο χέρι. Το ένα χέρι πρέπει να ανακατεύει συνέχεια και το άλλο να ρίχνει κουταλιά κουταλιά το ζεστό ζουμί.