Εύκολοι και νόστιμοι κουραμπιέδες μόνο με 4 υλικά

0
129
kourampiedes

Οι κουραμπιέδες είναι συνδεδεμένοι με τις γιορτές των Χριστουγέννων και όχι άδικα, αφού πρόκειται για τον βασιλιά του εορταστικού τραπεζιού.

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν γίνεται. Ακόμα και όσοι κάνουν διατροφή μπροστά στην θέα τους… υποκύπτουν.

Επειδή, ο χρόνος είναι χρήμα, ψάξαμε και βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. βούτυρο, κρύο
50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 30″.
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι η ζύμη να πάει γύρω από αυτό.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Στη συνέχεια, πλάθουμε μπαλάκια των 20-25 γρ. σε λαδόκολλα σε 2 ταψιά, τα πατάμε με το δάχτυλό μας στο κέντρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για περίπου 15′-20′.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη.
Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.