Λαχταριστά mini donuts

0
150
donuts-syntagi

Αυτά τα mini donuts θα τα λατρέψετε, καθώς είναι εύκολα στην παρασκευή τους και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμα.

Πρόκειται για ένα γλύκισμα που μπορείτε ν’ απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας και ταιριάζουν άψογα με τον καφέ σας.

Ακολουθήστε βήμα-βήμα τη συνταγή και δεν θα χάσετε.

TEM: 20 -25
Ετοιμασια περιπου 2-1/2 ωρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5
θερμίδες: αρκετές, 150-200

ΥΛΙΚΑ

250ml γάλα (πλήρες)
80gr. ζαχαρη κρυσταλική
2 . βανίλιες σκόνι
50 gr. βούτυρο αγελάδας
3 Αυγά ( 2 ολόκληρα + 1 κρόκο )
500 gr Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4gr μαγιά (ξερή)
Λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και τη ζάχαρης σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέβουμε μέχρι να λιώσει( προσοχή μην κάψει).
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , τη μαγιά , τα αυγά και το μισό από το μείγμα με το γάλα και ανακατέβουμε. Μετά από προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε το αλάτι
  3. Ανακατέβουμε καλά ώστε να έχουμε μία ελαστική ζύμη και ελαφρώς κολλώδες. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  4. Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 1 και 1/2 ώρα ώστε να διπλασιαστεί.
  5. Σε μία καθαρή επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη μας με ένα πλάστη πάχος περίπου 2 εκατοστών
  6. Ύστερα με ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 4-6 εκατοστά κόβουμε την ζύμη και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε το ταψί με μία πετσέτα για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  7. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε σπορέλαιο σχεδόν μέχρι τη μέση και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  8. Τηγανίζουμε τα donuts μας ανακατεύοντας συνεχώς με μία τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις τα βγάζουμε τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ


Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ μπορούμε να γεμίσουμε τα donuts μας με μερέντα , μαρμελάδα φράουλα, ή όποια κρέμα της αρεσκείας μας.
Επίσης μπορούμε να αλείψουμε τα donuts με βούτυρο και να τα πασπαλίσουμε έπειτα με ζάχαρη άχνη.

tip: Εκτός από τηγανιτά τα donuts μπορούν να γίνουν και στο φούρνο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς, εξαρτάται από το μέγεθος μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας απόλαυση

Ακολουθήστε τον Ηλία Κουκουλομάτη στο instagram