Ριζότο Μιλανέζε από τον chef Γιώργο Γαλάνη

0
170
giorgos-galanis

Ριζότο Μιλανέζε από τον chef Γιώργο Γαλάνη, για όσους λατρεύουν την μαγειρική.

Μια συνταγή εύκολη, νόστιμη που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά για 4 μερίδες:

20 ml. ελαιόλαδο

70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ. ρύζι Αrborio

100 ml κρασί, λευκό

750γρ. ζωμός κοτόπουλου

1 γρ. κρόκο Κοζάνης

100γρ. πεκορινο,τριμμένο

80γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό μας και τον διατηρούμε ζεστό καθ’όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος!

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο(30γρ) και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα και να μαλακώσει!(Προσοχή μην μας καεί το κρεμμύδι)Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και
σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να απορροφήσει τελείως τα υγρά και στην συνέχεια προσθέτουμε τον ζώμο κότας σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσει το ρύζι μας να είναι al dente!

Στην συνέχεια προσθέτουμε το σφαραν δίνοντας του ένα κίτρινο χρώμα και προσέχουμε ο βρασμός μας να είναι σε μέτρια φωτιά χωρίς να πέσει η θερμοκρασία μας!

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και στην συνέχεια το πεκορινο. Μόλις δέσει το ρύζι μας το αφήνουμε για 2 λεπτά να ξεκουραστείς και σερβιρουμε!

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε τον Γιώργο Γαλάνη στο instagram