Ψαρονέφρι με ρόδι, φασκόμηλο και μουστάρδα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

0
194

Εάν ψάχνετε πρωτότυπες ιδέες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τότε το ψαρονέφρι με ρόδι, φασκόμηλο και μουστάρδα είναι μια συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

ΥΛΙΚΑ

1 χοιρινό φιλέτο 500-600 γρ.
σπόροι από 1 ρόδι
200 ml χυμός ροδιού
6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κλαδί δεντρολίβανο
2 κ.σ μουστάρδα
150 g μπέικον
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σκελίδα σκόρδο
300 ml κρασί λευκό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα φύλλα δεντρολίβανου, τα φύλλα του θυμαριού και τα 5 φύλλα φασκόμηλο σε ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το ψαρονέφρι και το πανάρουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Τυλίγουμε το ψαρονέφρι με τις φέτες μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο, το 1 φύλλο φασκόμηλο και το κλωνάρι δεντρολίβανο και αφήνουμε να ζεσταθούν και να μοσχο-μυρίσουν.

Βάζουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ