Πατατόσουπα βελουτέ με τσουκνίδες από τον chef Ιωάννη Παπαγιαννόπουλο

0
32
patasopoua-syntagi

Έφτασε η εποχή που οι σούπες έχουν την τιμητική τους. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι γευστικό και ιδιαίτερο, τότε αυτή η συνταγή είναι η καταλληλότερη.

Ο chef Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος μοιράζεται μαζί μας την συνταγή για πατατόσουπα βελουτέ με τσουκνίδες. Μια εύκολη και ιδιαίτερη συνταγή που θα ενθουσιάσει εσάς και θα δεχτείτε τα συγχαρητήρια όσων τη δοκιμάσουν.

ΥΛΙΚΑ

(Για δυο μερίδες)

4 πατάτες

1 χούφτα φρέσκιες τσουκνίδες

1 κρεμμύδι

100 γρ blue cheese

μπούκοβο

50 γρ φιλέ αμυγδάλου

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μικρά κομμάτια ώστε να βράσουν πιο γρήγορα. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες ρίχνουμε μέσα τις τσουκνίδες ψιλοκομμένες, το blue cheese, το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε να μαραθούν λίγο οι τσουκνίδες και να λιώσει το τυρί.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μπούκοβο. Περνάμε όλα τα υλικά μας από το μπλέντερ και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να ρυθμίσουμε την πυκνότητα.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε τριμμένο blue cheese, φιλέ αμυγδάλου και ξύσμα από λεμόνι.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί με φέτα ή ξυνοτύρι που ταιριάζει τέλεια.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Ακολουθείστε τον Ιωάννη Παπαγιαννόπουλο στο instagram