Εύκολη συνταγή για γευστικά μελομακάρονα

0
143
melomakarona

Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται γι’ αυτό και ο Ηλίας Κουκουλομάτης μας προτείνει την πιο γευστική και εύκολη συνταγή.

Ετοιμασία περίπου 1 1/2 ώρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5
θερμίδες: 100 -150


ΥΛΙΚΑ


*Οι μετρήσεις στις ποσότητες είναι με την παραδοσιακη μέθοδο.


1 κούπα ζαχαρη κρυσταλική
1 βούτυρο ( 250gr)
4 κούπες λάδι( ηλιέλαιο)
2 κιλά Αλεύρι μαλακό
3 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι του καφέ κονιακ
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
2 κουταλιές του γλυκού σόδα

ΣΙΡΟΠΙ


3 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρι κρυσταλική
2 κούπες νερό
κανενογαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι ,το βούτυρο και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλέυρι και το σιμιγδάλι -αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ωρα και τα πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα τοποθετόντας τα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Κατευθείαν μόλις το βγάλουμε απο το φούρνο το ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και τα περνάμε σε ένα σουροτίρι ώστε να στραγγίξου

Tip: Τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή τα βουτάμε σε ρευστή σοτολάτα( μπεν μαρι)

Καλή απόλαυση και Χρόνια Πολλά!

Ακολουθήστε τον Ηλία Κουκουλομάτη στο instagram